ASPEN RUNT

I och med samarbetet mellan Ståpaddla och Wave Initiative så har det skapats nya förutsättningar i sjön Aspen för en spännande och lättillgänglig tävling på SUP.

- Om vi inte träffat teamet bakom Wave Initiative från Lerum, så hade vi på Ståpaddla antagligen inte lanserat idén om ett nytt Aspen Runt. Vi har pratat om det varje gång vi kört förbi denna fantastiska sjö, och nu föll det sig alltså helt naturligt att göra en nylansering av tävlingen. / Maria Cerboni, Ståpaddla

- Jag minns Aspen som en fantastisk arena för segling och brädsport i början på 80-talet, och jag tror Aspen Runt var min första riktiga regatta i vindsurfing som junior. Vid vissa vindriktningar påminde sjön om ett Garda i miniatyr. Men med lite lynnigare vindar. Mång duktiga och dedikerade vindsurfare kom från platsen, och var det starka väst-sydvästliga vindar levererades tidigt både framåtloopar och tricks som man annars bara såg nere i Apelviken. / Pontus Ny, Ståpaddla

Inför loppet Aspen Runt kommer det finnas olika event under hela året med koppling till sjön genom Lerumsbaserade Wave Initiative. Och vare sig du vill vara med på tävlingen den 21 augusti 2021, så är du välkommen på någon av Wave Initiatives eller Ståpaddlas event under året.

Teamet bakom Aspen Runt har bred erfarenhet från tävlingar och arrangemang internationellt och nationellt, med eget deltagande i bland annat OS, VM och EM, i både land- och vattenbaserade sporter. Målet med Aspen Runt är att leverera ett högklassigt och inkluderande event, där både elit och nybörjare på SUP erbjuds möjligheter att deltaga på sina villkor. Heta bataljer, blandat med härligt umgänge och en fin naturupplevelse på både vattnet och land.

Stora Aspen Runt riktar sig till vana paddlare samt elit och är på ca 10 km. Lilla Aspen Runt erbjuder ett lopp för instegspaddlare och mäter ca 2,5 km. Mer information om regler och upplägg finns här.

Team Aspen Runt: Anna Östling, Lisa Forsell, Maria Cerboni, Pontus Ny, Sebastian Östling