LERUM

Lerum ligger cirka två mil öster om Göteborg. 20 min med tåg från både Göteborg och Alingsås. Sjön Aspens strand där tävlingen arrangeras når du med en enkel promenad på 5 minuter från tågstationen Aspedalen. Lerums Kommun är en viktig partner till Aspen Runt! 

Upptäck mer av Lerum!

Du kommer att bli överraskad! För oavsett om du går på upptäcktsfärd där du bor eller är här på besök, så lovar vi att du kommer hitta något som du inte upplevt innan. Här finns både välputsade besöksmål som oslipade diamanter. I naturen, i historien eller ja, rentav på tallriken. Vildmarken väntar på dig, runt husknuten eller en kort tur med pendeltåget.

 

Här hittar du Västsveriges bästa kanotvatten och på ett makalöst sätt flätas sjöar och åar ihop med skog, levande kulturhistoriska miljöer och fantastiska matupplevelser. I och kring Lerum lever och upplever du sida vid sida.

 

I området kring Nääs inbjuder destinationsområdet Sävelången till magi på riktigt. Förutom att slottet inrymmer en oslagbart bevarad 1800-talsinteriör hittar du här många andra upplevelser för en hel helg. Sjöliv och rekreation, slöjd och byggnadsvård, bruksmiljö, lek och tillsammanstid. Och inte minst mat och platser att övernatta på som kan förtrolla vem som helst.

 

En annan upptäcktsfärd är den genom Säveåns dalgång. Naturreservatet med sin varierande terräng kantas av växtrumsträdgårdar, utomhuskonst och industrihistoriska besöksmål. Och vid mynningen ut i sjön Aspen väntar både härliga bad, uppskattad äventyrslek och SUP såklart. Med lätthet nås allt från pendelstråket och inspirerar till att upptäcka mer till fots eller på cykel.

 

Ta dig tid nästa gång du är i Lerum för att ge dig ut mot väg 190 och till den gamla banvallen vid Mjörn. Till omgivningar perfekta för att cykla och vandra i hittar du som är lite extra nyfiken ut. Här finns pärlor att upptäcka som ännu inte alla har upptäckt. Besök t.ex. Lammet och Bonden i Stannum eller Hagströms Handel i Sjövik - eller packa en matsäck och ge dig ut på ett eget äventyr. För dig som reser hit kanske det känns hisnande, men det är sant; inom en halvtimme nordöstlig riktning från Göteborg hittar du allt det här. I en omgivning där maten och mötet ringar in upplevelsen kan du planera din konferens, din fest eller rentav din bröllopsdag. Inspirera dig på visitlerum.se!

 

Visit Lerum drivs av Lerums kommun, och är en del av vastsverige.com. Här samlar vi det som ett aktivt föreningsliv, ett mångfaldigt kulturliv, och ett kreativt näringsliv tillsammans erbjuder. Lerums fantastiska natur kring skog och sjö erbjuder ett härligt friluftsliv med ett flertal vandringsleder och elljusspår över hela kommunen. Oavsett om du vill promenera längs en brusande fors, pröva fiskelyckan, cykla eller kanske bara ha picknick i en skogsglänta finns alternativen här.